Bitcoin Cash (BCH) Prijsvoorspelling voor 2020, 2021 en 2025

In een snel evoluerende cryptocurrency markt, moet je iets zijn om lang mee te gaan. Aangezien tientallen projecten een dag beginnen, blijft Bitcoin Cash (BCH) tot de toonaangevende digitale valuta’s behoren.

Als een van de vele Bitcoin-gebaseerde altcoins vond Bitcoin Cash zijn weg naar de Olympus van de cryptokringen. Het heeft de populariteit behouden gedurende de jaren sinds de splitsing van Bitcoin. Omdat het niet te riskant is, en ook geen grote voordelen biedt in de komende toekomst, kan Bitcoin Cash een goede investering zijn voor degenen die hun eerste stappen zetten in cryptocurrency. Als u geïnteresseerd bent in Bitcoin Cash, dan is hier het overzicht van de historische en huidige bewegingen en de BCH-prijsvoorspelling voor 2020, 2021 en 2025.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is de harde vork van Bitcoin Trader. De digitale valuta scheidde zich in 2017 af van ’s werelds grootste crypto-activum en is op dit moment de 6e grootste cryptocrisis door marktkapitalisatie, volgens CoinMarketCap.

De geschiedenis van Bitcoin Cash begon in augustus 2017 toen de BCH zich afsplitste van haar ouderlijke Bitcoin. De protocol-upgrade werd gemaakt met de overtuiging dat grotere transactieblokken het schaalprobleem van de Bitcoin zullen oplossen.

Voor de duidelijkheid, het Bitcoin-schaalprobleem werd gecodeerd in zijn aard. Het protocol verwerkte een laag aantal transacties per seconde, waardoor ze langzaam en duur werden. Er waren slechts enkele opties om het probleem op te lossen: het aantal transacties per blok verminderen of de grootte van dezelfde blokken vergroten.

De protocol-upgrade vond plaats in 2017 toen de blokgrootte werd verhoogd van 2 MB naar 8 MB en de harde vork gebeurde. Het pas opgerichte Bitcoin Cash netwerk werd in staat om een hoger aantal transacties te verwerken. Dit betekent dat BCH-transacties sneller werden vergeleken met die van Bitcoin en ook goedkoper, omdat de transactiekosten automatisch daalden.

De harde vork van Bitcoin splitste zich opnieuw in 2018, waardoor er twee cryptocurrencies ontstonden: Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Het ging ook door de eerste halvering in april 2020, waardoor de beloning voor mijnwerkers gehalveerd werd van 12,5 naar 6,25 BCH. De asset is van de eindige (21 miljoen BCH) voorraad en is dus de schaarse asset met een circulerende voorraad van bijna 18,5 miljoen BCH ten tijde van de publicatie.

De 6e grootste cryptocurrency is momenteel meer dan 4,9 miljard dollar waard en wordt voor 268 dollar verhandeld op digitale activaruilen.

Wat wordt BCH gebruikt voor?

Bitcoin Cash is een digitale valuta die online transacties mogelijk maakt zonder afhankelijk te zijn van banken, creditcards en andere tussenpersonen. Het is een van de meest gebruikte digitale valuta’s voor peer-to-peer (P2P) transacties of grensoverschrijdende overboekingsdiensten.

De netwerkkosten van BCH zijn extreem laag (minder dan een cent), waardoor de digitale munt populair is voor het maken van microtransacties of zelfs het geven van een fooi aan de inhoud van de gebruiker op sociale netwerken zoals Reddit.

Aangezien de digitale munt nog steeds een volatiel goed is, kunnen de prijsschommelingen op korte termijn vrij groot worden, wat de winst voor de handelaars ten goede komt. Bovendien heeft een van de grootste cryptocurrency investeringsmanagers Grayscale onlangs de openbare handel in aandelen op haar Bitcoin Cash Trust gelanceerd.

Bitcoin Contante prijsgeschiedenis

Voor degenen die de investering in Bitcoin Cash (BCH) overwegen, kan het nuttig zijn om een bredere kijk te hebben op de historische BCH-prijsbewegingen. Bitcoin Cash ging in augustus 2017 cryptocurrency uitwisselingen aan. Sindsdien heeft het een lange weg afgelegd, met een piek van 3,785 dollar in december 2017 en het bereiken van de recordlaagtepunten van 76 dollar het jaar later (december 2018), volgens de gegevens van CoinGecko.

Sindsdien is de activaprijs gestaag gegroeid. Bitcoin Cash heeft twee keer het prijsniveau van $500 benaderd in juni 2019 en in februari 2020, maar kort daarna is de prijs sterk gedaald.

Deze laatste daling duurde bijna een maand toen de BCH daalde van haar $491 hoogtepunten op 10 februari naar de $149 op 13 maart en bijna 70% van haar waarde verloor. Kort na de wereldwijde crash van de markt medio maart, toen de meerderheid van de digitale activa hun waarde verloor, begon BCH zich gestaag te herstellen en bereikte het medio augustus het niveau van $300. De prijs van de activa ligt onder dit weerstandsniveau en ligt op $277 ten tijde van de publicatie.

Bitcoin Contante prijsprognose

Bitcoin Cash behoort tot de top 5 van digitale valuta’s op het moment van publicatie. Er zijn echter meningen over de cryptocurrency markten die een nog mooiere toekomst voor BCH voorspellen, die echter afhankelijk is van de ontwikkelaars van Bitcoin.

Bitcoin staat bekend om zijn schaalbaarheidsprobleem. Dit komt door het feit dat het BTC-netwerk schaars is en een beperkt aanbod heeft van 21 miljoen blokken. Door het protocol heeft Bitcoin een beperkte snelheid waarmee het netwerk transacties kan verwerken. Dit tekort aan Bitcoin fungeert echter als een achtergrond en garantie voor het bestaan van Bitcoin Cash.

Als er geen veranderingen in het Bitcoin-protocol plaatsvinden, is het moeilijk om Bitcoin Cash te gebruiken voor het verwerken van een hoger aantal transacties. Het feit zal ook werken als een trampoline voor de prijsgroei van de activa.

Er zijn dit jaar verschillende technische verbeteringen gepland voor Bitcoin Cash, waaronder de ondersteuning van de portemonnee van BCH en zelfs de kiepbot voor telegrammen, waarmee gebruikers van telegrammen elkaar tips kunnen geven in BCH voor de inhoud.

De belangrijkste is echter de protocol-upgrade die gepland is op 15 november. De netwerkupdate zal de zogenaamde Coinbase regel bevatten, die tot doel heeft om kritische financiering te bieden om het Bitcoin Cash netwerk concurrerender te maken. De protocol-upgrade komt met het nieuwe moeilijkheidsaanpassingsalgoritme en de zogenaamde Coinbase regel, die alle nieuw ontgonnen blokken zal afwijzen als ze niet bijdragen aan de 8% beloning voor de financiering van de protocolontwikkeling.

Met de fundamenten in het achterhoofd lijken ze misschien een positieve factor om de prijs van BCH te verhogen. Uit de technische gegevens blijkt echter dat dit niet het geval is, althans voor 2020.

BCH prijsvoorspelling 2020

Volgens de inzichten van de cryptocurrency handelaar is SpartaBTC Bitcoin Cash op dit moment op de lange termijn bezig met een bearish wimpelpatroon, dat al eind 2019 begon. Eind augustus, wanneer dit artikel wordt gepubliceerd, staat de BCH-prijs op de weerstand van de downtrend lijn van de belangrijkste trend.

Als de prijs de weerstand niet zal breken en het patroon gehoorzaam volgt, zou de BCH-prijs in de laatste dagen van 2020 tussen 286 en 219 dollar moeten blijven hangen. Als de koers echter wel door de weerstandslijn zou breken en bovenstaand zou consolideren, is de omkering van de hoofdtrend mogelijk, volgens de prognose van SpartaBTC.

Dienovereenkomstig voorspelt de cryptocurrency exchange aggregator LongForecast dat Bitcoin Cash tegen het einde van 2020 tussen $233 en $268 waard zal zijn. Volgens de website maakt het gebruik van statistische voorspellingsmethoden die gebaseerd zijn op de bestaande historische gegevens, inclusief correlaties, veranderingen in de beschikbaarheid, handelsgroei, de mate van interventie van de regelgevende instanties en de frequentie van belangrijke gebeurtenissen in de loop van de tijd.

BCH prijsvoorspelling 2021

De handelaar Olutobi-Ogunsemore geeft een vrij gelijkaardige BCH-prijsvoorspelling als SpartaBTC, maar dan op een iets ruimere schaal. Na zijn technische analyse zou het bearish wimpelpatroon van Bitcoin Cash wel eens tot 2021 kunnen duren. Volgens hem zou de prijs van BCH, voor het geval dat BCH zich binnen de verzets- en steunlijnen beweegt, kunnen blijven hangen binnen $380 en $320 aan het eind van 2021.

Echter, als BCH op een bepaald moment door de weerstand heen breekt, zou zijn volgende weerstandsniveau tegen het einde van 2021 ongeveer $500 kunnen zijn, terwijl de $408 als steun zou kunnen dienen.

In de tussentijd beweert de populaire digital asset prediction aggregator DigitalCoinPrice dat Bitcoin Cash aan het eind van het jaar ongeveer 662 dollar zal kosten.

Bitcoin Contante prijsvoorspelling 2025

Het voorspellen van de prijs van digitale activa op de lange termijn kan een lastige zaak zijn zonder sterke fundamenten. Daarom zijn er geen goede Bitcoin Cash prijsvoorspellingen voor het 5-jaarsperspectief gedaan door handelaren.

In tegenstelling tot hen bieden de kunstmatige intelligentie-algoritmen wel verschillende Bitcoin Cash-prijsprognoses voor 2025. Gebaseerd op de historische koersmomenten, berekenen ze wel de mogelijke toekomstige prijs van het activum. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat hun berekeningen strikt gebaseerd zijn op technische feiten en geen rekening houden met externe factoren die een belangrijke rol spelen bij prijsveranderingen. Desondanks is het interessant om te zien welke algoritmes voorspellen voor Bitcoin Cash in 2025.

Volgens de voorspellingen van een populaire CryptoGround website zal Bitcoin Cash de opwaartse trend volgen en binnen vijf jaar meer dan $1000% stijgen, en tegen het einde van 2025 de hoogtepunten van $3.135 benaderen.

Ondertussen voorspelt een andere kunstmatige prijsaggregator DigitalCoinPrice dat de Bitcoin Cash na 5 jaar $1.215 zal bereiken. De algoritmen van de website suggereren dat BCH daarna gestaag zal blijven groeien en de $1.350 zal bereiken in 2026.

Is Bitcoin Cash een goede investering?

Van Bitcoin Cash wordt gezegd dat het een van de belangrijkste harde vorken in de geschiedenis van digitale middelen is. Bovendien zal het dit najaar zijn eigen harde vork gaan vormen en veranderingen doorvoeren die mogelijk een grote rol spelen in de evolutie van BCH. De beter onderhouden infrastructuur zou Bitcoin Cash in staat kunnen stellen om een sterkere asset te worden die beter zou kunnen concurreren met andere digitale valuta zoals Ethereum.

Ondanks de optimistische basisprincipes blijven de technieken meer gereserveerd voor het huidige jaar, aangezien de asset zich in het bearish trendpatroon bevindt. Er wordt echter voorspeld dat de prijs de komende jaren gestaag zal groeien. Er is echter altijd de mogelijkheid dat externe factoren de koersbewegingen beïnvloeden, die op dit moment niet te voorzien zijn. Daarom is het belangrijk om verschillende aspecten te evalueren en uw eigen onderzoek te doen voordat u in Bitcoin Cash investeert.