Bitcoin har fanget BlackRocks opmærksomhed, siger administrerende direktør

Blackrock CEO Larry Fink mener, at bitcoin kan udvikle sig til et globalt marked.

Han tilføjede, at kryptoen nu er på hans virksomheds radar efter dens stejle påskønnelse i de sidste par måneder. I sin tale den 1. december i Council on Foreign Relations sammen med den tidligere Bank of England-guvernør Mark Carney sagde Fink angiveligt:

”Bitcoin har fanget opmærksomhed og fantasi hos mange mennesker. Stadig uprøvet, ret lille i forhold til andre markeder. Kan det udvikle sig til et globalt marked? Eventuelt.“

Fink er ikke den eneste BlackRock-chef, der udråber bitcoins mulige værdi. I november fortalte firmaets investeringschef, Rick Rieder, journalister, at bitcoin er kommet for at blive, og det kan muligvis snart erstatte guld som et tilflugtsaktiv i stor udstrækning.

Tidligere ville sådanne kommentarer have været anset for at være ret uregelmæssige fra institutionelle investorer, for ikke at nævne verdens største formueforvalter med aktiver under dens ledelse, der overstiger 7,4 billioner dollars fra og med 2019.

Imidlertid har offentlighedens opfattelse af bitcoin ændret sig betydeligt i de sidste mange år.

Kæmpe indstrømninger i gråtoneprodukter, de blomstrende bitcoin-statskasser og Guggenheims Securities and Exchange Commission-ændring har fået eksponering for bitcoin, hvilket repræsenterer et stort skift i institutionel adoption.

Ud over disse bevægelser støtter investeringslegender Stanley Druckenmiller og Paul Tudor Jones også en bullish bitcoin.
Institutionel efterspørgsel efter BTC stiger

Den institutionelle efterspørgsel efter bitcoin vokser hurtigt, og det har skabt en enorm mangel på markedet, hvor f.eks. Cash App og PayPal optager de fleste af de nyudvindede bitcoins. Rapporter fra Pantera Capital indikerer, at PayPal alene erhverver næsten 70% af den nye forsyning.

I dag udvindes kun 900 BTC dagligt. Da efterspørgslen stiger efter den deflaterede maj-halvering, kan priserne fortsat stige. Selv Citibank har sagt, at bitcoin måske opnår en forholdsvis astronomisk pris inden udgangen af ​​2021.

Selvom BlackRock ikke ejer bitcoin direkte, har den en vis indirekte eksponering for aktivet via MicroStrategy, et business intelligence-firma, der ændrede sin balance til bitcoin. BlackRock er den største MicroStrategy-investor med omkring 15,2% af aktierne i efterretningsvirksomheden.