Trump’s Health Geeft de markten een boost terwijl Crypto Stabiel blijft lopen.

De wereldwijde markten zijn bang voor een nieuwe neergang, ondanks de verbeterende gezondheid van Trump. Maar crypto houdt het hoofd koel met een gestage groei.

In het kort

  • De voorraden en aandelen raakten in het weekeinde aan nadat de gezondheid van Trump leek te verbeteren.
  • Maar de bredere wereldwijde economische vooruitzichten zien er somber uit.
  • Crypto gaat door met zijn gestage opmars, ondanks een aantal kop-staartverhalen.

De marktwachten brachten het grootste deel van het weekend door met het afstemmen van Donald Trump’s tweets voor inzicht in de gezondheid van de president.

De voorraden en de aandelen namen een tuimeling op Vrijdag toen Troef twitterde hij COVID-19 had gecontracteerd. Maar in het weekend leek zijn toestand te verbeteren. Als gevolg daarvan stegen de Europese aandelenfutures, samen met S&P 500-contracten en Aziatische aandelen.

Maar het nieuws is van klein comfort als we kijken naar bredere trends, zegt een woordvoerder van AAX, ’s werelds eerste digitale activabeurs aangedreven door de London Stock Exchange. Terwijl de overheden over de hele wereld groots gingen proberen hun economieën te beschermen tegen de gevolgen van de wereldwijde pandemie – op de melodie van $10 biljoen – is het virus nog lang niet verslagen.

De Amerikaanse regering is in een partijdige strijd om een nieuwe ronde van hulp aan het Amerikaanse bedrijfsleven en werknemers – de Democraten willen 2,2 biljoen dollar, de Republikeinen een stuk minder.

In het Verenigd Koninkrijk, Brexit gesprekken stapelen de druk op de Britse economie als het ziet ernaar uit om de economie te ondersteunen als COVID gevallen blijven stijgen.

Terwijl dat allen gaat, worstelen de luchtvaartlijnen om volledige instorting te vermijden, terwijl de globale bioskoopketting Cineworld al zijn beeldhuizen in het UK en de V.S. heeft gesloten nadat de recentste film van de Band zes maanden werd geduwd terug.

De Volatility Index van de VIX, bekend als de angstmeter, heeft investeerders die zich schrap zetten voor een volatiliteit van meerdere maanden.

Crypto houdt de moed erin

Hetzelfde kan niet gezegd worden van crypto. Het weekend was rustig voor de handelaren, want Bitcoin en Ethereum zagen de prijzen nauwelijks meer dan een paar procentpunten bewegen. De top 20 van de cryptocijfers per marktkapitalisatie bleef ook stabiel, met XRP als enige valuta die meer dan 5% bewoog.

Dit alles ondanks de KuCoin-hack, de crypto-omruil van BitMEX in de VS en de problemen van Trump met COVID.

Volatiliteit in crypto, voor nu ten minste, is verhuisd naar de rand, in het bijzonder DeFi.

In het weekend is de decentrale uitwisseling van Balancer’s munt met 9% toegenomen, het interoperabiliteitsprotocol Ren met 16%, het protocol voor niet-bewaarbare leningen Aave met 8% en het platform voor synthetische activa Synthetix met 8%.

Hoewel de marktcapsules van elk van hen triviaal zijn vergeleken met die van Bitcoin – nooit meer dan een miljard dollar, vergeleken met de marktcapsule van $195 miljard – vertegenwoordigen ze een bloeiende industrie waarin investeerders de afgelopen vier maanden ongeveer $10 miljard hebben gestort.

De stijging houdt waarschijnlijk verband met de toegenomen risicobereidheid van beleggers bovenop het afnemende gebruik van Bitcoin als cryptocentrum.